ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΕΩΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

4 ΜΑΪΟΥ 2016

 

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου επισκέφθηκε την καθ' ημάς Ιερά Μονή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Άνω Σούλι του Μαραθώνος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως του Πατριαρχείου της Βουλγαρίας κ. Νικόλαος.

Ο Σεβασμιώτατος Νικόλαος, αφού επισκέφθη, εξεναγήθη και προσεκύνησε εις τον τόπο εμφανίσεως των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης όπου και εκτίσθη το Ιερό Αυτών Προσκύνημα, κατόπιν, εισελθών στο Καθολικό της Μονής, προσκύνησε το τεμάχιον του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ραφαήλ και χοροστάτησε στην Ιερά Παράκληση των Αγίων και στην Αρτοκλασία που ακολούθησε.

Οι πατέρες της Μονής του προσέφεραν ως ταπεινόν ενθύμιον και ευλογία αντίγραφον της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης που παριστά τους Αγίους επάνω εις τον βράχον όπου ενεφανίσθησαν. Ο Σεβασμιώτατος Νικόλαος ευχαρίστησε τους πατέρες, τους προσέφερε ενθύμια από την Μητρόπολη Φιλιππουπόλεως εικόνα του νεοανακηρυχθέντος Αγίου Σεραφείμ Σομπόλεφ, περιηγητικό βιβλίο για την Ιερά Μητρόπολη Φιλιππουπόλεως και ένα επιστήθιο Σταυρό και κατόπιν ευχήθηκε και ευλόγησε τους πατέρες της Μονής και τους παρισταμένους προσκυνητές.

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την προσκυνηματική επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Νικολάου.