Εκτύπωση

 

 

«Βρήκαμε ότι υπάρχει στον Μαραθώνα ο Άγιος Ραφαήλ,

ακριβώς όπως Τον είδα»

 

 

Λέγομαι Ζωή και είμαι από τα Ιωάννινα. Ήμουν τότε 10 χρονών, ήταν Ιανουάριος του 2018 και θα έκανα μια επέμβαση στο πόδι μου πολύ σοβαρή. Μου είχε βγει το ισχύο και ήταν σε προχωρημένο στάδιο, λεγόταν επιφυσιολίσθηση.

Πάντα έχω μαζί μου την εικόνα του Αγίου Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης και πίνω το αγίασμα και το λαδάκι.

Ήμουνα στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και θα έμπαινα στο χειρουργείο. Παρακάλεσα το γιατρό μου να πάρω μαζί μου στο χειρουργείο την εικόνα των Αγίων, ήξερα ότι όλα θα πάνε καλά και δεν φοβόμουν.

Αφού έκανα την επέμβαση, το βράδυ, στον ύπνο μου, βλέπω ότι βρισκόμουν σε ένα κάτασπρο μέρος, και έναν κύριο με μαύρα ρούχα να κάθεται πάνω σε μια πέτρα και με κοιτούσε. Ξύπνησα από το φόβο μου και έκλαιγα. Ξέχασα να σας πω ότι μέχρι εκείνη την ώρα δεν ήξερα ότι υπάρχει ναός του Αγίου Ραφαήλ στο Άνω Σούλι Μαραθώνα, νόμιζα ότι μόνο στην Μυτιλήνη υπάρχει. Με ρωτούσε η μαμά μου, πώς ήταν αυτός ο κύριος που είδα. Ψάχναμε στο ίντερνετ όλους τους Αγίους μήπως και τον γνωρίσω, όπως ακριβώς τον είδα. Τελικά, βρήκαμε ότι υπάρχει στον Μαραθώνα ο Άγιος Ραφαήλ, ακριβώς όπως τον είδα. Και τον είδα όπως στέκεται επάνω στον βράχο που βρίσκεται στο Προσκύνημά του στο Άνω Σούλι.

Βγαίνοντας από το νοσοκομείο επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή, και όποτε μπορούμε πηγαίνουμε να προσκυνήσουμε τον Άγιο Ραφαήλ.

Ιούνιος 2020

Ζωή Κ., Ιωάννινα.