ΟΣΟΙ ΑΠΟΤΕΦΡΩΝΟΝΤΑΙ

ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ

 

kafsi

 

2017 – 2018

Όντας εργαζόμενη σε ογκολογική κλινική, μια από τους ασθενείς μου ήταν η Α.

Η Α. ήταν άγγελος επί γης, παρά τα δεινά της. Απευθείας μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού διαγνώστηκε με καρκίνο, που σταδιακά έπληξε όλα της τα όργανα μέχρι και τον εγκέφαλο.

Βλέποντας αυτή τη νεαρή, υπομονετική και γλυκιά κοπέλα καθηλωμένη στο κρεβάτι να υποφέρει από τον καρκινικό πόνο, ειδικά προς το τέλος, σκεφτόμουν ότι θα γινόταν άγγελος Κυρίου, υπέρλαμπρος και μοναδικός!

Ωστόσο, μετά την κοίμησή της πληροφορήθηκα πως αποτεφρώθηκε! Δεν γνωρίζω ποιος το αποφάσισε καθώς πριν το τέλος δεν είχε σώας τας φρένας λόγω της ασθένειας. Παράπονο μεγάλο με κυρίευσε. Γιατί στέρησαν από τον Κύριο έναν εξαιρετικό άγγελο, ένα μοναδικό πλάσμα που ο ίδιος δημιούργησε και κάλεσε κοντά Του όταν έπρεπε;

Σαρακοστή 2020

Τα χρόνια πέρασαν και ξέχασα μέχρι και το όνομα της κοπέλας.

Όταν ξαφνικά ένα βράδυ που προσευχόμουν (ήμουν ξύπνια) άκουσα τη φωνή της Α. να φωνάζει «Μαρία, πονάω!» και έβλεπα μόνο σκοτάδι. Η φωνή ακουγόταν μέσα από το πηχτό σκοτάδι.

Έστηψα το μυαλό μου, θυμήθηκα το όνομά της. Το επόμενο βράδυ, περίπου την ίδια ώρα, πάλι φωνή, μόνο που τώρα την έβλεπα στο κρεβάτι του πόνου πάνω στο οποίο κατέληξε.

Κατόπιν σε όσα πρόσφορα έφτιαξα έγραψα και το δικό της όνομα στα «ΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ» και δεν επικοινώνησε ξανά μαζί μου.

 

(Την παραπάνω μαρτυρία κατέθεσε η Μαρία Μ., ευλαβής προσκυνήτρια, τον Μάρτιο του 2020)