ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΩΝ ΣΙΜΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ - Όσοι ζείτε στο εξωτερικό, να γυρίσετε πίσω, όταν ακούσετε ότι έγινε πόλεμος στην Ελλάδα

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗ Γ. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ (*1)

«Ο μακαριστός όσιος γέροντας Σίμων Αρβανίτης υπήρξε ο πρώτος μου πνευματικός. Τον γνώρισα πρώτη φορά όταν ήμουν 5 ετών!

Η προσωπική μου μαρτυρία και βεβαιότητα είναι ότι ήτο άγιος άνθρωπος, σε διαρκή σχέση με τον Χριστό και τους Αγίους του, ιδιαιτέρως με τον Άγιο Παντελεήμονα, του όποίου το μοναστήρι έκτισε ο ίδιος στην Ν. Πεντέλη και τον οποίο έβλεπε καθ' ύπαρ γιατί πάντοτε τόνιζε πόσο όμορφος είναι. Όταν μάλιστα κάποτε του έδειξαν μια βυζαντινή εικόνα όπου ο Άγιος ήταν κάπως αυστηρός κατά την βυζαντινή τεχνοτροπία, με πολλή διάκριση έδειξε ότι δεν του άρεσε...
Οι αρετές του ήταν πολλές και δεν πρέπει εγώ να αναφερθώ σε αυτές αναλυτικά, υπάρχουν άλλα του πνευματικά τέκνα που έχουν αυτήν την αποστολή να συγγράψουν τον βίο του οσίου μας γέροντος.
Όμως ακροθιγώς μπορώ να τονίσω την μεγάλη αγάπη που είχε για τον Χριστό, την Υπεραγία Θεοτόκο και τους Αγίους, αλλά και για όλο τον κόσμο.
Αποτέλεσμα της αγάπης του ήταν και η κοινοποίηση υπό την μορφή προρρήσεων, των πληροφοριών που ελάμβανε από τον Θεό σαν απάντηση των αγίων προσευχών του, μία από τις οποίες θα αναφέρω εδώ στο μικρό μου σημείωμα. 
Το 1975 είχε πει στην αδελφή μου ότι όταν θα γίνει ο πόλεμος, οι πιστοί θα βλέπουν τους αγίους ζωντανούς και θα τους βοηθούν.
Για κάποιο μάλιστα πρόσωπο που τότε δεν πίστευε στον Θεό είπε: «Θα πιστέψει στον πόλεμο! Θα δει τους Αγίους, θα δει την Παναγία μας ζωντανά και θα πιστέψει»!
Και πρόσθεσε με πατρική στοργή :«Αν είσαστε στο εξωτερικό, αμέσως να γυρίσετε στην Ελλάδα, διότι η Ελλάδα δεν θα πάθει σχεδόν τίποτε (*2) ... αυτό να το πεις και σε όσους γνωρίζεις που θα ζουν εκείνο τον καιρό εκτός Ελλάδος, να γυρίσουν αμέσως πίσω...».
Αυτά της τα είχε πει τότε, επειδή επρόκειτο να μείνει με την οικογένειά της για κάποια χρόνια στη Αγγλία.

Την αγία του ευχή να έχουμε και να πρεσβεύει στον Χριστό για μας τα ταπεινά παιδιά του και για την Ελλάδα μας.»

Γ. Ε. Βολουδάκης

Πηγή: oimos-athina.blogspot.gr

Σημειώσεις-Σχόλια Αδελφότητος Αγ. Ραφαήλ:

(*1) την Μαρτυρία αυτή, επιβεβαιώσαμε και από άλλα πνευματικά τέκνα του Αγίου Γέροντος Σίμωνος, από όπου μας μεταφέρθηκε ως εξής: «Όταν ακούσετε, όσοι ζείτε στο εξωτερικό, ότι έγινε πόλεμος στην Ελλάδα, τότε να γυρίσετε αμέσως πίσω, διότι η Ελλάδα δεν θα πάθει σχεδόν τίποτε...»

(*2) δεν θα πάθει σχεδόν τίποτε, σε σχέση, εννοεί, προς τα υπόλοιπα κράτη του εξωτερικού, όπου θα γίνει χαλασμός μεγάλος, και οι πιστοί δεν θα μπορούν καθόλου εύκολα να σωθούν και σωματικά και ψυχικά)