Εκτύπωση

 

 

ΑΙΣΧΟΣ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !! ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ !!

Ντροπή και όνειδος για την κυβέρνηση που εδίωξε τα Όσια και τα Ιερά!!

 

 kleistes ekklhsies 3

 

Όλη την διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ιδιαιτέρως της Μεγάλης Εβδομάδας και δυστυχώς και μετά την λαμπροφόρο ημέρα του Πάσχα όλοι οι πιστοί και ο κλήρος βιώσαμε έναν πρωτοφανή και ιδιώτυπο διωγμό. Ένα μπούλινγκ, μία τρομοκρατία και μια αστυνομοκρατία εναντίον της Εκκλησίας. Όχι μόνο λοιδορήθηκε ο ρόλος και η Αποστολή της Εκκλησίας και διασύρθηκαν τα Μυστήρια και οι Πιστοί, αλλά για πρώτη φορά:

- Διετάχθη το κλείσιμο των Ναών

- Απαγορεύτηκε και ποινικοποιήθηκε η συμμετοχή στην Θεία Λατρεία και την Θεία Κοινωνία

- Για κάποιο χρονικό διάστημα απαγορεύτηκε η ίδια η Τέλεση της Θείας Λειτουργίας και ποινικοποιήθηκε πάσα ιεροπραξία… Κάτι που δεν συνέβη ούτε στα απηνή σοβιετικά αθεϊστικά καθεστώτα… συνέβη από μια κυβέρνηση «της δεξιάς»… [«Αριστεροί, δεξιοί, όλοι ίδιοι στο φαϊ», λέει μια παροιμία των ημερών μας]

Η κυβέρνηση είχε μια πρόφαση και μια δικαιολογία: Την ύπαρξη ενός ιού, μιας κηρυγμένης πανδημίας που δήθεν απειλούσε την υγεία των πολιτών και εκείνη είχε … την υποχρέωση να κλείσει τους πάντες μέσα στα σπίτια τους και να κάνει τις αναγκαίες απαγορεύσεις για να … προστατέψει την υγεία όλων μας.

ΟΜΩΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: Φανερώθηκε η υποκρισία της. Φανερώθηκε ότι η αντιμετώπιση του κορωνοϊού ήταν ένα πρόσχημα, μια δικαιολογία και μια αφορμή για να ξεδιπλωθεί το αντιχριστιανικό μένος των κυβερνητικών κατά των Χριστιανών, κατά της χριστιανικής λατρείας, κατά των κληρικών και των πιστών, κατά του Χριστού (και βεβαίως για να περιοριστούν οι ελευθερίες των πολιτών και να καταστρατηγηθούν τα δικαιώματά τους). Και τα γεγονότα πλέον είναι ξεκάθαρα και ομιλούν από μόνα τους:

- Απαγορεύτηκε να ηχούν οι καμπάνες. Μήπως κι’ αυτές μετέδιδαν κορωνοϊό;;; Γιατί τους ενοχλούσαν οι καμπάνες; Μόνο τους αντίχριστους ενοχλούν οι καμπάνες… Ούτε καν την Μεγάλη Εβδομάδα άφησαν να χτυπήσουν τις καμπάνες και καλούσαν περιπολικά να βεβαιώσουν την τήρηση της “τάξης”...

kekleismenwn thyrwn Meg Evdomada

- Απαγορεύτηκε να λειτουργούν τα μεγάφωνα των εκκλησιών όταν τελούνταν “κεκλεισμένων των θυρών” οι Θείες Λειτουργίες. Μήπως και από τα μεγάφωνα μεταδιδόταν ο κορωνοϊός;;; Γιατί οι Χριστιανοί δεν μπορούσαν καν να ακούνε τις Λειτουργίες;;; Οι ιμάμηδες, τώρα που άρχισε το ραμαζάνι τους γιατί επιτρέπεται χαμηλόφωνα να λειτουργούν τα μεγάφωνά τους;;; Μήπως έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά;;; Σύμφωνα με σχετικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο αλλά και με ζωντανές πληροφορίες, που καταγράφονται, στα ανά την χώρα λειτουργούντα μουσουλμανικά τεμένη, τα μεγάφωνα, από τα Τζαμιά, δεν σταμάτησαν ποτέ την λειτουργία τους, πρωί – βράδυ (βλέπε αντίστοιχο βίντεο ΕΔΩ και ΕΔΩ).

imamis 9f0935a4

- Την ίδια στιγμή που οι Χριστιανοί, σεβόμενοι τις εντολές της πολιτείας, ήταν κλειδωμένοι στα σπίτια τους και συμπλήρωναν χαρτιά εξόδου για να βγουν έξω (χαρτιά που δεν επιτρεπόταν να αναγράφουν: πάω για να ανάψω ένα κεράκι και να προσευχηθώ στον ναό) οι λαθρομετανάστες κυκλοφορούσαν ελεύθεροι, χωρίς να τους ελέγχει και να τους συλλαμβάνει κανείς. Άνθρωποι, οι οποίοι παράνομα και καταχρηστικά εισήλθαν στην χώρα μας και τους τρέφουν και τους επιδοτούν χωρίς να εργάζονται και οι οποίοι ουδέποτε προσέφεραν τίποτα στην πατρίδα μας. Κυκλοφορούσαν κατά δεκάδες ή εκατοντάδες και εν γένει απολάμβαναν κάθε ελευθερίας που οι Έλληνες στερούνταν, σαν να μην ήταν αυτοί πιθανοί φορείς μετάδοσης του κορωνοϊού. Εκεί η αστυνόμευση ήταν ανύπαρκτη και η κυβέρνηση σφύριζε αδιάφορα…

ERmfHa WoAE eCY    IMG 13042020 154647 1882 x 1080 πίξελ 696x399

    

- Την ίδια στιγμή που ιερείς συλλαμβάνονταν, όταν επεχείρησαν να ανοίξουν τις εκκλησίες ή απλά να κοινωνήσουν στην πόρτα τους πιστούς (βλ. π. Γεώργιος Σχοινάς και άλλοι), και ομοίως και οι πιστοί αντιστοίχως όταν ήθελαν να μετάσχουν στην Θ. Λατρεία και Θ.Κοινωνία, αντιθέτως οι Μουσουλμάνοι αφηνόντουσαν στην πράξη ελεύθεροι να συναθροίζονται παράνομα στα παράτυπα τζαμιά τους και δεν μάθαμε για καμμία σύλληψη ούτε ενός μουσουλμάνου για παράνομη συμμετοχή στην λατρεία του, ούτε για σύλληψη ιμάμη… παρά τό ότι τα παράνομα τζαμιά λειτουργούσαν φανερά, και ακόμα περισσότερο τώρα που είναι το ραμαζάνι… Και ενώ στην ισλαμική Τουρκία ο Ερντογάν έδωσε διαταγή να ΜΗΝ συναθροίζονται για προσευχή οι Μουσουλμάνοι… εδώ ατύπως τους το επιτρέπουν. Μάλλον είναι πιο μουσουλμανόφιλοι από τον Ερντογαν οι κυβερνητικοί...

- Όπως αναφέρει σε Επιστολή της η Π.Ε.Θ. (Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων), από όσα ήλθαν και έρχονται στο φως της δημοσιότητας, στις 24/04/2020, χορηγήθηκαν άδειες και πραγματοποιήθηκαν -προγραμματισμένα, όπως γράφηκε- τρία διαφορετικά συλλαλητήρια, από Μαθητές, Φοιτητές, Εκπαιδευτικούς και κάποιο πολιτικό σχηματισμό, έγιναν, δηλαδή, συναθροίσεις χιλιάδων ανθρώπων στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς συλλήψεις, χωρίς προσαγωγές στον Εισαγγελέα, χωρίς πρόστιμα, όταν το ακριβώς αντίθετο συνέβαινε με αυτά που βιώσαμε εναντίον κληρικών και λαϊκών τις προηγούμενες ημέρες.

- Ενώ απαγορεύτηκε η μετάδοση στους πιστούς του Αγίου Φωτός και παρεμποδίστηκε, με κυβερνητική εντολή, η πρωτοβουλία των δημάρχων να μεταφέρουν οι ίδιοι το Άγιο Φως από σπίτι σε σπίτι, με τον ίδιο τρόπο που μετέφεραν και τρόφιμα σε όσους τα είχαν ανάγκη (και με τον ίδιο τρόπο που οι κούριερ και οι εργαζόμενοι των “ντελίβερυ” είχαν το ελεύθερο να πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι) και με τον ίδιο τρόπο που απαγορεύτηκε η Λιτανεία του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή και έγιναν και συλλήψεις όπου αυτό επιχειρήθηκε, την ίδια στιγμή ο Πρωθυπουργός εκάλεσε τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Μπακογιάννη να δώσει εντολή στο συγκρότημα μουσικής της Άλκηστις Πρωτοψάλτη να περάσει από το Μέγαρο Μαξίμου με το φορτηγό του συγκροτήματος, πάνω στο οποίο γινόταν η υπαίθρια κινητή συναυλία της -με οργάνωση του Δήμου Αθηναίων- στους δρόμους της Αθήνας. Εκεί, (με τα μεγάφωνα στη διαπασών), ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, και ενώ σταμάτησε το όχημα, πήγε χωρίς να τηρήσει κανένα μέτρο προφυλάξεως και μαζί με τσούρμο από δημοσιογράφους και τον ίδιο τον Δήμαρχο Αθηναίων και άλλο κόσμο που συναθροίστηκαν γύρω τους, χαιρέτησε και συνεχάρη με περηφάνια δημοσίως και βιντεοσκοπούμενος την γνωστή καλλιτέχνιδα.(δείτε το αντίστοιχεο βίντεο ΕΔΩ)

me psalti kollaei 2

Σε αντίστοιχη περίπτωση, την Παρασκευή της Διακαινησίμου 24-4-2020, όπου πραγματοποιήθηκε Λιτανεία της Εικόνας της Παναγίας Τρυπητής στην πόλη του Αιγίου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, και συγχοροστατούντος του αγωνιστή πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, με τους συμμετέχοντες να είναι αποκλειστικά και μόνο δύο ιερείς, ένας διάκονος, τέσσερις επίτροποι και ο οδηγός του αγροτικού αυτοκινήτου για την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας, η αστυνομία, δεικνύοντας υπερβάλλοντα ζήλο, επέβαλλε διοικητικά πρόστιμα, λόγω “άσκοπης μετακίνησης” (ΆΚΟΥΣΟΝ ΆΚΟΥΣΟΝ) και τροχονομικό πρόστιμο στον οδηγό Οι τραγουδιστές φαίνεται ότι δεν μεταδίδουν κορωνοϊό, παρά μόνο οι Εικόνες των Χριστιανών.

Επίσης, στην Κέρκυρα, όπου ζητήθηκε από την Ελληνική κυβέρνηση να επιτρέψει την καθιερωμένη λιτή λιτάνευση του Αγίου Λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνος, με ελάχιστο αριθμό ατόμων, η κυβέρνηση αρνήθηκε, ενώ οι Ενετοί, οι Γάλλοι, οι Άγγλοι, οι Ιταλοί, ακόμα και οι Γερμανικές δυνάμεις κατοχής το είχαν επιτρέψει και σεβαστεί. Και παρόλο που ο Άγιος Σπυρίδων, ένας Άγιος παγκόσμιας εμβελείας, είχε σώσει το νησί της Κέρκυρας 2 φορές από επιδημία πανώλης, ασθένειας πολύ χειρότερης από τον κορωνοϊό.

Για κάποιους, είναι πλέον φανερό, ότι ο Χριστιανισμός είναι μίασμα που πρέπει να εξαφανίσουν, με κάθε μέσο…

me psalti kollaei 1

- Και με τις τελευταίες ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, που ανακοίνωσε ότι θα ανοίξουν στις 4 Μαϊου τα κομμωτήρια, επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και προσωπικής υγιεινής, ενώ οι Εκκλησίες ΔΕΝ θα επιτρέπεται ακόμα να συνεχίσουν τη δημόσια λατρεία, παρά μόνο την ατομική προσευχή μέχρι τις 17 Μαϊου. Η Χριστιανική Λατρεία λοιπόν, καταβιβάζεται κάτω από τα κομμωτήρια, το λιανικό εμπόριο και την προσωπική υγιεινή. Δεν ξέρουμε πόσο πιο κάτω την έχουν ιεραρχήσει οι κυβερνητικοί. Ίσως, να μην ήθελαν και καθόλου να ξανα-ανοίξουν οι Εκκλησίες, και να στεναχωριούνται που δεν μπορούν να τις σφραγίσουν για πάντα...

Έτσι λοιπόν, δυστυχώς για όσους ήλπιζαν περί του αντιθέτου, με όλα αυτά τα ολοφάνερα σε όλους γεγονότα, ξεμπροστιάστηκε στα μάτια του Ελληνικού λαού η Κυβέρνηση η δήθεν φιλόχριστη, αλλά κατ’ ουσίαν ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ, όπως ξεμπροστιάστηκαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις… Και σύντομα, να δώσει ο Θεός, να πάνε κι’ αυτοί σπίτια τους, γιατί κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό και τον εξαπατούν, και δεν σέβονται τα όσια και τα ιερά αυτού του τόπου που έχουν ταχθεί να υπηρετούν…

Stayrwmenh Patrida

Και, να δώσει ο Κύριος, να ελευθερωθεί η Πατρίδα μας από το πολιτικό κατεστημένο που την κατέστρεψε και να δώσει Φιλόχριστους και Φιλοπάτριδες ηγέτες και πραγματική και όχι επίπλαστη ελευθερία, στην ταλαίπωρη Ελλάδα μας.

 

Αδελφότης Αγίου Ραφαήλ