ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΝΑ ΦΥΛΑΤΤΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ!!

Ο Καθηγητής κ. Ιωάννης Κονιδάρης

Διαβάσαμε με έκπληξη για τις δηλώσεις του Ομότιμου Καθηγητού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου των Αθηνών κ. Ιωάννη Κονιδάρη στο ραδιόφωνο, στο 1ο Πρόγραμμα. Μεταξύ των άλλων, ο κ. Καθηγητής είπε και τα εξής: «Να καθιερωθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων των εφημερίων που μισθοδοτούνται από το Κράτος, με απόφαση των κατά τόπους μητροπολιτών οι οποίοι υπογράφουν και τις μισθοδοτικές καταστάσεις. Η κυβέρνηση κινείται φοβικά απέναντι στην εκκλησία, δεν θέλει να επιβάλει τα ίδια μέτρα που επιβάλλει σε άλλες συναθροίσεις. Ποια είναι η διαφορά του να πάει κάποιος σε μια σύναξη για να φάει ή να γλεντήσει και να πάει σε μια σύναξη μέσα σε μια εκκλησία; Δεν θα πρέπει και εκεί να εξεταστούν αυτά που ζητούνται για τις άλλες συνάξεις;»

Στον κ. Καθηγητή έχουμε να απαντήσουμε τα εξής: Η διαφορά κ. Κονιδάρη είναι στο ότι τα Δημοκρατικά Πολιτεύματα προστατεύουν αυστηρά το δικαίωμα στην θρησκευτική λατρεία (με προσωπική επιλογή και ευθύνη του καθενός). Το θρησκεύειν είναι θεμελιώδης ανάγκη του ανθρώπου, δεν είναι διασκέδαση, ούτε καν εργασία κ. Κονιδάρη!!! Για κάποιους είναι η ίδια η ζωή τους ή ακόμα και κάτι περισσότερο από αυτό, και όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτό δεν είναι αντιευαγγελικό. Τουναντίον μάλιστα. Δυστυχώς όμως, ίσως πολλοί εξ ημών, εξοβελίσαμε το Ευαγγέλιο από την ζωή μας και καταβιβάσαμε τον Χριστιανισμό στην Ελλάδα σε σημείο κατώτερο των άλλων ανθρωπίνων δραστηριοτήτων και προτεραιοτήτων. Ο κορωνοϊός ανέδειξε αυτήν την παθογένεια.

Λυπούμεθα που οι άφωνοι κατά τα άλλα καθηγητές, οι οποίοι εσίγησαν σε όλα τα μεγάλα θέματα της κοινωνίας και ήταν απόντες από τον δημόσιο λόγο, ξαφνικά «θυμούνται» τις ιδιότητές τους για να γίνουνε βασιλικότεροι του βασιλέως: Πιο αυστηροί από την ίδια την κυβέρνηση. Μπράβο σας κ. Ιωάννη Κονιδάρη! Είστε ζηλωτής των κυβερνητικών παραδόσεων!

Θα επιθυμούσαμε από όλους τους κυρίους Καθηγητές να φυλάττουν Θερμοπύλες!! Εάν όμως δεν μπορούν να οικοδομούν, τότε τουλάχιστον ας μην γκρεμίζουν...

Αδελφότης Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ»