"Είδα τον Άγιο Ραφαήλ και μου είπε:

Ραφαήλ, μη φοβάσαι όλα θα πάνε καλά!"

 


Ονομάζομαι Παναγιώτης Γ. και θα ήθελα να σας περιγράψω ένα από τα θαύματα που έχουν κάνει οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη στην οικογένεια μου, καθώς από την στιγμή που μπήκαν οι Άγιοι στη ζωή και στις προσευχές μας, μας έχουν βοηθήσει πολλές φορές. Η επαφή με τους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη και το μοναστήρι στο Άνω Σούλι Μαραθώνα ξεκίνησε το 2014 όταν η σύζυγος μου έμεινε έγκυος στο πρώτο μας παιδί μετά από πολλές προσπάθειες. Επισκεφθήκαμε το μοναστήρι για να προσκυνήσουμε και να παρακαλέσουμε τους Αγίους να πάνε όλα κατ' ευχήν με την κύηση και τάξαμε ότι το παιδί που θα γεννηθεί θα πάρει το όνομα του Αγίου Ραφαήλ. Να σημειώσω εδώ ότι από την πρώτη στιγμή που πατήσαμε το πόδι μας στο χώρο της Ιεράς Μονής στο Άνω Σούλι και ειδικά στο Ιερό Προσκύνημα νιώσαμε ότι βρισκόμαστε σε ένα ξεχωριστό και ευλογημένο μέρος που σε κάνει να νιώθεις γαλήνη και ηρεμία. Όλα πήγαν κατ' ευχήν και το Φεβρουάριο του 2015 γεννήθηκε το πρώτο μας παιδί το οποίο και βαφτίστηκε στο χώρο της Ιεράς Μονής στο Άνω Σούλι και του δόθηκε το όνομα Ραφαήλ όπως είχαμε υποσχεθεί.

Όλα κυλούσαν ομαλά έως τον Μάιο του 2023 (που ο Ραφαήλ ήταν σε ηλικία 8 ετών) όπου το παιδί άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα και διεγνώσθη μετά από αξονική τομογραφία εγκεφάλου με όγκο στο πίσω μέρος του εγκεφάλου. Οι γιατροί έκριναν πολύ σοβαρή και κρίσιμη την κατάσταση του καθώς ο όγκος είχε μπλοκάρει την απορρόφηση του εγκεφαλονωτιαίου υγρού και είχε δημιουργηθεί υδροκέφαλο. Έτσι την ίδια μέρα χειρουργήθηκε και του τοποθετήθηκε ειδική συσκευή παροχέτευσης του υγρού από το κεφάλι στην κοιλιακή χώρα (βαλβίδα εγκεφάλου). Η πεντάωρη επέμβαση πήγε καλά και το παιδί αμέσως συνήλθε. Πέντε ημέρες μετά έγινε και το δεύτερο χειρουργείο για την αφαίρεση του όγκου. Ένα πολύωρο χειρουργείο (9 ώρες) και σοβαρό -με ιδιαίτερη δυσκολία- χειρουργείο, όπως μας εξήγησε ο νευροχειρουργός, καθώς ο όγκος βρισκόταν δίπλα στην παρεγκεφαλίδα και στο εγκεφαλικό στέλεχος… Από την πρώτη στιγμή μας ενημέρωσε για μία πολύ δύσκολη επέμβαση που δεν ήξερε εάν θα καταφέρει να αφαιρεθεί όλος ο όγκος χωρίς να προκληθεί βλάβη στο παιδί. Φυσικά όλες αυτές τις μέρες εμείς παρακαλούσαμε τους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη να βοηθήσουν το παιδί μας και να μας δίνουν δύναμη να μπορούμε να το στηρίξουμε.

Τελικά το χειρουργείο έγινε με επιτυχία, όπως μας ενημέρωσε ο νευροχειρουργός, και αφαιρέθηκε με επιτυχία όλος ο όγκος. Στη συνέχεια, και όπως γίνεται μετά από τόσο σοβαρά χειρουργεία, το παιδί έπρεπε να μείνει διασωληνωμένο στην εντατική μονάδα. Μετά από μία μέρα, έγινε αποσωλήνωση, αλλά σε αξονική εγκεφάλου που πραγματοποιήθηκε βρέθηκε η βαλβίδα να έχει βουλώσει από την επέμβαση, με αποτέλεσμα να μπει πάλι στο χειρουργείο για τοποθέτηση νέας βαλβίδας. Την επόμενη μέρα συνέχισε να παραμένει στην εντατική μονάδα για παρακολούθηση, σε καλή κατάσταση. Όμως, ενημερωθήκαμε από τους γιατρούς ότι παρουσιάστηκε ένα σύνδρομο (που συμβαίνει μία στις τρεις φορές μετά από τέτοια χειρουργεία) όπου επηρεάζεται η κατάποση, η ομιλία και η κίνηση. Μας καθησύχασαν ότι όλα αυτά με λογοθεραπείες και φυσιοθεραπείες θα παρέλθουν σε ικανοποιητικό βαθμό, το πιο πιθανό σε 5-6 μήνες ίσως και περισσότερο. Την επόμενη μέρα ο Ραφαήλ βγήκε από την εντατική και πήγε σε θάλαμο της χειρουργικής κλινικής. Δεν μπορούσε να μιλήσει και να καταπιεί καθόλου καθώς και η αριστερή πλευρά παρουσίαζε ημιπληγία. Φυσικά το παιδί ήταν σε σόκ καθώς είχε πλήρη αντίληψη, αλλά δε μπορούσε να επικοινωνήσει. Άμεσα προσπαθήσαμε να ξεκινήσει πρόγραμμα αποκατάστασης μέσα στο νοσοκομείο με φυσιοθεραπεία και λογοθεραπεία. Αφού πέρασαν 6 μέρες που επικοινωνούσαμε με νοήματα και τρεφόταν με σωληνάκι από την μύτη, ξύπνησε το πρωί και μας είπε ΚΑΛΗΜΕΡΑ. Εμείς φυσικά πάθαμε σόκ και δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε πόσο γρήγορα μίλησε τελικά. Όχι 6 μήνες που έλεγαν οι γιατροί, αλλά 6 μέρες!! Φυσικά η ομιλία του στην αρχή δεν ήταν τόσο καθαρή, αλλά μπορούσαμε να καταλάβουμε τι λέει και τον ρωτήσαμε εάν νιώθει καλά ή αν πονάει κάπου. Κατευθείαν μας είπε το εξής: -"Είδα ένα όνειρο". -Τι όνειρο είδες Ραφαήλ, τον ρωτήσαμε. -"Είδα τον Άγιο Ραφαήλ και μου είπε: Ραφαήλ, μη φοβάσαι όλα θα πάνε καλά". Τις επόμενες ημέρες η βελτίωση του σε όλα τα επίπεδα ήταν ραγδαία. Οι γιατροί μας είπαν ότι είχε ξεπεράσει κάθε προσδοκία για την περίπτωση του. Λίγες μέρες μετά, πήραμε εξιτήριο. Και η ημερομηνία εξιτηρίου ήταν 13 Ιουνίου, που είναι η ημερομηνία ευρέσεως των τιμίων Λειψάνων του Αγίου Νικολάου που συνεορτάζει με τον Άγιο Ραφαήλ, που για εμάς δεν ήταν καθόλου τυχαίο αυτό. Αφού πήρε εξιτήριο, πριν πάμε στο σπίτι μας, επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή στο Άνω Σούλι για να προσκυνήσουμε και να ευχαριστήσουμε τους Αγίους για το θαύμα που έκαναν στο παιδί μας.

Τις επόμενες ημέρες ολοένα και καλυτέρευε η κατάσταση του και μία ημέρα φεύγοντας από την επίσκεψη που κάναμε και πάλι στην Ιερά Μονή (πλέον η ομιλία του είχε αποκατασταθεί πλήρως) μας είπε το εξής: "Όταν είδα στο νοσοκομείο το όνειρο, ο Άγιος Ραφαήλ ήταν στο κέντρο πιο μεγάλος, δεξιά ο Άγιος Νικόλαος και αριστερά η Αγία Ειρήνη. Και δεν ήταν εικόνα, αλλά ήταν ζωντανοί και το κατάλαβα, γιατί όσο μου μιλούσε ο Άγιος Ραφαήλ τα ματάκια τους βλεφάριζαν και πίσω τους υπήρχε ένα πολύ δυνατό κίτρινο ζεστό φως που με έκανε να νιώθω τέλεια και πήρα θάρρος και σταμάτησα να φοβάμαι."!! (ήταν τότε που ο Ραφαήλ είχε πανικοβληθεί, διότι δεν μπορούσε να επικοινωνήσει καθόλου).

Όταν βγήκε η βιοψία του παιδιού έδειξε μυελοβλάστωμα παρεγκεφαλίδας τετάρτου βαθμού (υψηλή κακοήθεια). Γι' αυτό, χρειάστηκε να ακολουθήσει πρόγραμμα ακτινοθεραπειών και χημειοθεραπειών. Η πορεία του είναι πολύ καλή και με την βοήθεια των Αγίων μας και του Θεού ελπίζουμε να ολοκληρωθεί η θεραπεία με επιτυχία και να επιστρέψει στη κανονική του ζωή υγιής.

Θα ήθελα να αναφέρω ότι το παιδί είχε στο παρελθόν διαγνωσθεί από ειδικούς (αναπτυξιολόγους - ψυχιάτρους) με κάποια στοιχεία άτυπου αυτισμού. Μετά από όλη την περιπέτεια, τα χειρουργεία, τις νοσηλείες και τις θεραπείες, ενώ κανείς θα περίμενε, εάν όχι να έχει μείνει πίσω, τουλάχιστον να είναι στάσιμος, συμβαίνει το εντελώς αντίθετο!! Όπως οι γιατροί διαπιστώνουν, έχει ανέλπιστη βελτίωση σε όλα τα επίπεδα!! Μια γιατρός μας είπε, συγκεκριμένα, ότι θα γράψει βιβλίο για το πώς το μυελοβλάστωμα θεράπευσε τον άτυπο αυτισμό. Επίσης, μας είπε ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τον Ραφαήλ, γιατί άλλος φροντίζει για εκείνον. Εμείς είμαστε βέβαιοι πως όλο αυτό δεν είναι τυχαίο και πως οι Άγιοί μας τον φροντίζουν και τον βοηθούν καθημερινά σε όλο αυτόν τον αγώνα που δίνει.

Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε κάθε ώρα και λεπτό τους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη που έσωσαν το παιδί μας και είναι δίπλα στην οικογένεια μας. Θα θέλαμε όλος ο κόσμος να μάθει τα όσα συνέβησαν στο δικό μας παιδί και ότι οι Άγιοί μας είναι ζωντανοί, δίπλα μας, και κάνουν θαύματα κάθε μέρα.

Παναγιώτης Γ.

Αθήνα, Καματερό.

 

Ακούστε τον ίδιο τον μικρό Ραφαήλ να μιλάει για την εμφάνιση του Αγίου Ραφαήλ: