Αποκαλυπτικές μαρτυρίες για την μεταθανάτια ζωή!

 

Οι παρακάτω συγκλονιστικές εμπειρίες είναι μία σφυριά στο κεφάλι σε όσους θεωρούν ότι η ζωή τελειώνει με τον θάνατο, σε όσους πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ψυχή και ότι η μεταθανάτια ζωή είναι δήθεν μύθος. Είναι λίγες εμπειρίες - μαρτυρίες που σταχυολογήσαμε, από τις πολλές που έχουν γίνει γνωστές στην πλούσια σε ροή πληροφορίας εποχή μας, τις οποίες συλλέξαμε προς ενημέρωση των αδελφών μας Χριστιανών ως μια σαφή επιβεβαίωση του αδιαμφισβήτητου για εμάς τους Χριστιανούς δόγματος της Πίστεώς μας περί μεταθανάτιας ζωής και αθανασίας της ψυχής, αλλά και για μια σφαιρικότερη αντίληψη του μυστηρίου του θανάτου και της αιωνιότητας, που είναι ένα θέμα που απασχολεί όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα εκείνους που αναζητούν την αλήθεια και το νόημα της ζωής στον κόσμο αυτό, έχοντας πνεύματα που δεν ικανοποιούνται με το κατεστημένο και χιλιοπροβεβλημμένο ξεφτιασμένο υλισμό που επικρατεί στην εποχή μας και τον μονόπλευρο άθεο επιστημονισμό που επιβάλλεται ως δόγμα σκέψης.

 

Επιστροφή από την άλλη ζωή

Για να διαβάσετε την μαρτυρία αυτή, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Η συγκλονιστική εμπειρία της Oυστγιούζινα Κλαύδιγια Νικίτισνα, μιας άθεης που πέθανε από καρκίνο το 1961, στην κομμουνιστική Ε.Σ.Σ.Δ. και επέστρεψε στη ζωή, μετά από αρκετές μέρες, με την μεσολάβηση της Παναγίας, ενώ όλες αυτές τις ημέρες το νεκρό σώμα της βρισκόταν σε κατάψυξη νεκτροτομείου και είχαν πραγματοποιηθεί εν τω μεταξύ τομές και εκπαιδευτικά πειράματα πάνω στο νεκρό σώμα της από τους μαθητευόμενους ιατρούς σπουδαστές της περιοχής. Η επιστροφή της από την άλλη ζωή συνοδεύτηκε από θαύμα ιάσεως του σώματός της, έκανε πάταγο και καταγράφηκε στον ημερήσιο τύπο της εποχής ως αξιοπερίεργο και ανερμήνευτο γεγονός.

 

Πήγα στην κόλαση και ο Χριστός με γύρισε πίσω

Ένας άθεος άνθρωπος, o Αργύρης Μήτσης, με πολύ παραβατική συμπεριφορά και πολύ βλάσφημος πεθαίνει πάνω σε διαδικασία αγγειοπλαστικής και πηγαίνει στην κόλαση, απ' όπου τον βγάζει ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός και του δίνει μια δεύτερη ευκαιρία. Επιστρέφοντας στην παρούσα ζωή, η εμπειρία της κολάσεως που έζησε του έχει αφήσει ένα σημάδι στο σώμα του, το οποίο είναι και μια απόδειξη του ότι όσα βίωσε ήταν αληθινά. Ένα σημάδι, για το οποίο θα έρθει κοντύτερα στον Χριστό, θα γνωρίσει μοναχούς και θα εισέλθει ο Άγιος Παϊσιος στην ζωή του, για να απαλλαγεί από αυτό και να ζήσει μια νέα ζωή ως συνειδητός Χριστιανός, έχοντας την ελπίδα πλέον να αποφύγει να επανέλθει στην κόλαση που για λίγο έζησε, έχοντας αναμνήσεις από αυτή που ακόμα τον στοιχειώνουν.

 

Πέθανε σε ατύχημα και βίωσε την διαδικασία κρίσεως της ψυχής

Συγκλονιστική μεταθανάτια εμπειρία Έλληνα αξιωματικού του εμπορικού ναυτικού, του Αποστόλη από τη Δράμα, που πέθανε σε ατύχημα και είδε τους τόπους των νεκρών. Λίγο πριν τη το 2020, εκλήθη στο κατηχητικό του Ι. Ναού Αγ. Αθανασίου στην Δράμα, από τον υπεύθυνο ιερέα παπα-Κώστα, να διηγηθεί την εμπειρία του, που συνέβη πριν από 30 περίπου χρόνια, όταν ήταν 27 ετών και εργαζόταν στα καράβια. Την περίοδο εκείνη το καράβι του ήταν στην Χαλκίδα για κάποιες εργασίες. Κάποια στιγμή, άκουσε συνάδελφό του να καλεί σε βοήθεια και έτρεξε να δει τι γίνεται... και όντως κρεμόταν στο χείλος του αμπαριού με άμεσο κίνδυνο να πέσει από ύψος 10 μέτρων. Έτρεξε να τον βοηθήσει και πάνω στην κίνηση που έκανε πιάνοντας τον όπως-όπως, έπεσαν και οι 2 από εκεί. Ο φίλος του προσγειώθηκε επάνω σε κάποια σίδερα 2 μέτρα χαμηλότερα, ενώ ο ίδιος έπεσε στο πάτωμα του αμπαριού από ύψος 10 μέτρων. Από εκεί και μετά περιγράφει τι είδε με τα μάτια της ψυχής του... Η μεταθανάτια εμπειρία του είναι τόσο συγκλονιστική! Σήμερα είναι 57 ετών και εργάζεται ως λογιστής στη Δράμα.

 

Οι πρώτες ημέρες της ψυχής μετά το θάνατο

Για να διαβάσετε το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ.

Πολύ χρήσιμες γνώσεις για τις πρώτες μέρες της ψυχής μετά το θάνατο. Αποτελούν παρατηρήσεις και σχόλια του μακαριστού π. Σεραφείμ Ρόουζ, πάνω στην ομιλία του Αγίου Ιωάννου Μαξίμοβιτς περί θανάτου. Τα σχόλια αυτού του οσιωτάτου ιερομονάχου που ασκήτεψε στην Αλάσκα και επιτέλεσε τεράστιο ιεραποστολικό έργο, βρίσκονται στο βιβλίο του "Η ψυχή μετά το θάνατο".

 

Άλλες ενδιαφέρουσες μαρτυρίες - εμπειρίες

της μεταθανάτιας ζωής της ψυχής

 

 

-- ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ --

«Είναι πια ξεκάθαρο για την Σύγχρονη Γνώση και Επιστήμη ότι πρέπει να αναποδογυρίσουμε το πλάνο και να το δούμε από την άλλη πλευρά».

«Η συνειδητότητα υπάρχει σε μια πολύ πιο πλούσια μορφή, ελεύθερη και ανεξάρτητη από τον εγκέφαλο, γιατί πηγάζει από την συνείδηση των ψυχών μας οι οποίες είναι αιώνιες, και το γεγονός ότι η Επίγνωση, η Συνείδηση, η Ψυχή, το Πνεύμα μας, δεν εξαρτώνται από την ύπαρξη του εγκεφάλου στο φυσικό σύμπαν. Στην πραγματικότητα η συνειδητότητα απελευθερώνεται σε πολύ πιο πλούσια επίγνωση όταν είμαστε εκτός...»

(Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Έμπεν Αλεξάντερ, καθηγητή νευροχειρουργικής στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, που είναι ένας από τους πιο έμπειρους και καθ' ύλην αρμόδιος λόγω ειδικότητας να γνωρίζει τις λειτουργίες, τους μηχανισμούς και τα όρια του ανθρώπινου εγκεφάλου. Ο άνθρωπος αυτός παρέμεινε 7 ημέρες σε κώμα, λόγω βαριάς βακτηριακής μηνιγγίτιδας, και μετά ανένηψε, έχοντας βιώσει και περιγράψει εμπειρίες που αποδεδειγμένα επιστημονικώς δεν ήταν δυνατό να γίνουν από τον αδρανοποιημένο -λόγω της ασθενείας- εγκέφαλό του, που αδυνατούσε λόγω ακραίας πτώσης της γλυκόζης να σκεφτεί ή να ονειρευτεί ή να θυμηθεί ή να σχηματίσει πλάνα και εικόνες, όπως αποδεικνυόταν και από τα εγκεφαλογραφήματα που του είχαν κάνει. Οι εμπειρίες που παρ' όλα αυτά είχε τον έκαναν να πιστέψει ακράδαντα στην ύπαρξη της ψυχής, του Θεού και της μεταθανάτιας ζωής, συγκλονίζοντας πολλούς από τους συναδέλφους του στην επιστημονική κοινότητα της Βοστώνης, καθώς ήταν ξεκάθαρο ότι στην δική του περίπτωση, τα ιατρικά δεδομένα αποδεικνύουν ότι οι εμπειρίες που είχε έγιναν εκτός σώματος, κάτι που φανερώνει την ύπαρξη της ψυχής)