Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

  

Τι είχε πει ο Όσιος Πορφύριος το 1982 για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες.

- Το 1982, αργά την νύχτα, ήμασταν στο Καλυβάκι του Αγίου εγώ με την Ελένη, ο κουμπάρος μου, ο πολιτικός μηχανικός, με τη γυναίκα του και ο κ. Γιώργος Α. Ο Άγιος καθότανε στο κρεβάτι του και συζητούσαμε σχετικά με τη μελέτη και την κατασκευή της Μονής.

Κάποια στιγμή, εντελώς απροσδόκητα, ο Άγιος είπε το εξής που μας έκανε μεγάλη εντύπωση:

«Θα ‘ρθει εποχή που θα σας δώσουνε όλους μία κάρτα και μετά θα ακούτε στην τηλεόραση: “Κλέψανε την κάρτα του Γεράσιμου, πήγανε στην τράπεζα και του σηκώσανε όλα τα λεφτά!”.

Μετά από λίγο θα ξαναλένε: “Πήρανε την κάρτα του τάδε και του κλέψανε όλα τα λεφτά”, κι αυτό συνέχεια θα επαναλαμβάνεται. Όλα αυτά που θα λένε θα είναι ψέματα! Μετά θα σας πούνε: “Για να μη σας κλέψουνε την κάρτα σας να βάλετε τον προσωπικό σας αριθμό και τα στοιχεία σας επάνω σας, δηλαδή να σφραγιστείτε και κανείς πλέον δεν θα μπορεί να σας τα κλέψει. Έτσι θα λυθεί το πρόβλημα...”! Αυτά είναι τα σχέδιά τους.»

Εμείς μείναμε για λίγο άφωνοι. ∆εν μιλούσε κανείς. Σκεφτόμουνα:

«Τι είναι αυτά που είπε ο Γέροντας; Τι απίστευτα πράγματα μας λέει τώρα...». Το ίδιο σκέφτηκαν και οι υπόλοιποι, διότι το 1982 φαινότανε απίστευτο να έχουμε όλοι μία κάρτα με όλα τα στοιχεία μας (ταυτότητα, ΑΦΜ, βιβλιάριο τραπέζης... κ.τ.λ.). Μετά η συζήτηση συνέχισε κανονικά για το Μοναστήρι.

Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ – Μαρτυρία κ. Γεράσιμου Μοσχόπουλου, αρτοποιού, Άστρος Κυνουρίας.

(Πηγή: βιβλίο «Ο Όσιος Πορφύριος ο Προφήτης – Μαρτυρίες» - Τόμος Β´, Αγιοπαυλίτικο Ιερό Κελλί Αγίων Θεοδώρων, Άγιον Όρος.)

Την ίδια μαρτυρία υιοθετεί και ο Ιερομόναχος Λεόντιος Διονυσιάτης στην ιστοσελίδα του. Βλ. https://imdleo.gr/diaf/2019/agPorfyrios-emfylios.pdf

 

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

 

Στο ίδιο βιβλίο «Ο Όσιος Πορφύριος ο Προφήτης – Μαρτυρίες», Αγιοπαυλίτικο Ιερό Κελλί Αγίων Θεοδώρων, Άγιο Όρος, Τόμος Β´, (Α´ Έκδοσις, 2018) αναφέρεται η μαρτυρία του κ. Γεράσιμου Μοσχόπουλου, αρτοποιού, από το Άστρος Κυνουρίας, στις σελίδες 275 – 302, όπου αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής λόγια του Αγίου: «Τον κόσμο αυτό τον κυβερνάνε 4-5 οικογένειες. Υπάρχει τόσος πλούτος επάνω στον πλανήτη που αν κατανεμηθεί σωστά, όλος ο κόσμος μα όλος ο κόσμος μπορεί να τρώει με ασημένια κουτάλια. Τον πλούτο της γης τον έχουν στα χέρια τους αυτές οι 4-5 οικογένειες.» (σελ. 300)

Με μια φράση ο Άγιος έδωσε τον ορισμό της Νέας Τάξης Πραγμάτων: «Τον κόσμο αυτό τον κυβερνάνε 4-5 οικογένειες». Τον κυβερνάνε και άρα αποφασίζουνε και προωθούνε τα σχέδιά τους, έχουνε την διαχείριση και την επιρροή στην εκτελεστική εξουσία και οδηγούν τις εξελίξεις. Είναι το ίδιο σαν να λέει κάποιος σήμερα ότι υπάρχει μια Νέα Τάξις Πραγμάτων, με την έννοια ότι υπάρχει μια σκιώδης παγκόσμια διακυβέρνηση του πλανήτη, που καθορίζει τις εξελίξεις πίσω και πάνω από τις διάφορες κυβερνήσεις και τα ποικίλα πολιτικά συστήματα των εθνών και των κρατών, έχοντας τη δική της αντζέντα την οποία προωθεί.

Για να μη λένε μερικοί ότι ο Άγιος Πορφύριος διαφωνούσε με τον Άγιο Παΐσιο και τις υπόλοιπες άγιες μορφές της Εκκλησίας μας των τελευταίων χρόνων.