Ζήτησα λοιπόν και εγώ θερμά τη βοήθεια της «Ειρηνούλας»

για τη Νεφέλη μου και όλα πήγαν άριστα

 

Ονομάζομαι Θεόδωρος Κ. του Βασιλείου, είμαι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του ΕΜΠ, ετών 64, εξ Αγίου Ιωάννου Σπάρτης, κατοικώ στο Περιστέρι, Οδός ... , τηλ. ... και ..., είμαι παντρεμένος, έχω τέσσερα παιδιά, εργάζομαι στην ΚΤΙΡΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ, με την βοήθεια της Υπεραγίας Θεοτόκου της Πορταïτίσσης κατέχω θέση Γενικού Διευθυντή.

Εργαζόμουν από το 1989 έως το 2011 στη ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ και είχα την ευλογία να γνωρίσω δύο πολύ ευσεβείς οικογένειες (του κ. Ιωάννη Β. και της κας Αναστασίας Μ.), οι οποίες μου γνώρισαν τους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Οσιομάρτυρα Ειρήνη, τους οποίους ευλαβούνται.

Από την Αναστασία, τακτικό προσκυνητή του μοναστηριού των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Άνω Σούλι Αττικής με τον άντρα της και το γιό της, γνώρισα πριν αρκετά χρόνια για το μοναστήρι και πηγαίνω τακτικά για να προσευχηθώ στους Αγίους και να ζητήσω τη βοήθειά τους.

Το 2019 η μικρότερη κόρη μου Νεφέλη ήταν μαθήτρια της Γ’ Λυκείου, έδινε Πανελλήνιες εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και ως πρώτη επιλογή ήθελε τη ΣΣΑΣ και την Αστυνομία.

Ως γνωστόν στις σχολές αυτές, εκτός από μαθήματα, δίνουν εξετάσεις και σε αγωνίσματα, οπότε στον ανοιχτό χώρο της ΧΩΡΑΦΑΣ στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ έκανε προετοιμασία με γυμναστή.

Μια ημέρα την άνοιξη του 2019, ενώ έκανε προετοιμασία άλμα σε μήκος, είχε σοβαρό ατύχημα στο πόδι της.

Έβγαλε ακτινογραφία, κάταγμα στον αστράγαλο, ακινητοποιήθηκε το πόδι, νάρθηκας / «μπότα» και πατερίτσες, έμεινε στο σπίτι γιατί δεν μπορούσε να πατήσει το πόδι, ο χρόνος των εξετάσεων είχε πλησιάσει, ξεκίνησε φυσικοθεραπείες, πώς όμως θα περνούσε τις εξετάσεις των αθλημάτων και ιδίως του άλματος σε μήκος και του άλματος σε ύψος;;; Πως θα πετύχαινε άλματα στο μήκος και στο ύψος που απαιτούται;;; πως θα «προσγειωνόταν» στο σκάμμα χωρίς να υποστεί μεγαλύτερη κάκωση;;; πως θα ξεπερνούσε τον ψυχολογικό φόβο για να κάνει τα άλματα;;;;

Τότε λοιπόν ξεκίνησε το θαύμα, σε μια από τις προσκυνηματικές επισκέψεις μου στο μοναστήρι, Κυριακή, στο λόγο του ο ιερέας, αναλύοντας την Ευαγγελική περικοπή, αναφέρθηκε πολλές φορές στην «Ειρηνούλα» επαναλαμβάνοντας ότι βοηθάει όποιο κοριτσάκι της το ζητήσει και μάλιστα ότι η αγία κρατάει από το χέρι τα κοριτσάκια.

Εκτιμώ ότι είναι πολύ σημαντικό, να τονίσω, ότι είχα πάει και συνεχίζω να πηγαίνω πολλές φορές στο μοναστήρι, όμως ήταν η πρώτη για εμένα φορά, που ο γέροντας επαναλάμβανε στο κήρυγμά του για την βοήθεια που προσφέρει η «Ειρηνούλα».

Ζήτησα λοιπόν και εγώ θερμά τη βοήθεια της «Ειρηνούλας» για τη Νεφέλη μου και όλα πήγαν άριστα. Η Νεφέλη έδεσε το πόδι της και κρατώντας την από το χέρι η «Ειρηνούλα» έκαναν με επιτυχία όλα τα άλματα. Η Νεφέλη εισήχθη στη Σχολή Αστυφυλάκων στη Κομοτηνή, την οποία το 2020 τελείωσε και ορκίστηκε Αστυφύλακας.

Να επισημάνω εδώ ότι η Νεφέλη στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο ήταν αριστούχος και μάλιστα στην Γ΄ Λυκείου ήταν σημαιοφόρος.

Έτσι, το 2021 η Νεφέλη θέλησε να ξαναδιαβάσει και να δώσει Πανελλήνιες εξετάσεις για τη σχολή Αξιωματικών της Αστυνομίας.

Με επιστολή μου στις 29.05.2022 ζήτησα από τους Γέροντες του μοναστηριού, την προσευχή τους στην Αγία Ρηνούλα για να έχει η Νεφέλη επιτυχία στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Η Νεφέλη, με μόνη βοήθεια αυτή της «Ειρηνούλας», έχοντας την εικονίτσα των Αγίων πάντα στη τσέπη της, έγραψε σχεδόν άριστα και στις 28.06.2022 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα και η Νεφέλη εισήχθη στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εγώ δεν έχω σταματήσει να προσεύχομαι καθημερινά στην Οσιομάρτυρα «Ειρηνούλα» και να ζητώ να προστατεύει και να βοηθά τη Νεφέλη και πράγματι η «Ειρηνούλα» συνεχίζει να είναι πάντα μαζί με τη Νεφέλη χέρι-χέρι, τη βοηθάει και την προστατεύει στη Σχολή.

Είμαι βέβαιος ότι Αγία «Ειρηνούλα» και Νεφέλη θα είναι μαζί χέρι-χέρι σε όλη τη σταδιοδρομία της Νεφέλης, ως Αξιωματικός πλέον της Ελληνικής Αστυνομίας μετά από ενάμισυ χρόνο.

Θεόδωρος Κ. του Βασιλείου

14.01.2024