ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ - ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

 

Το παρακάτω χειρόγραφο κείμενο του Αγίου Παϊσίου, αποτελείται συνολικά από 8 σελίδες.

Μπορείτε να το κατεβάσετε και σε μορφή PDF: ΕΔΩ ή ΕΔΩ

Όταν ψηφίστηκε η συνθήκη Σέγκεν από την Ελληνική Βουλή το 1997, πολλοί αντέδρασαν για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες που προωθεί άμεσα η σημερινή κυβέρνηση. Η Ιεραρχία της Ελλάδος, το Άγιον Όρος, Ιερές Μονές και πάνω από τρία εκατομμυρια (3.000.000) πιστών διακήρυξαν (τότε) προς τις αρχές της πολιτείας ότι δεν θα δεχθούν τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες. Τί μεσολάβησε από τότε μέχρι σήμερα και επικρατεί αυτή η σιωπή; Ο Άγιος Παΐσιος και κάποιες σύγχρονες εκκλησιαστικές μορφές του Αγίου Όρους και των Αγίων Μετεώρων μας επεσήμαναν πολύ έγκαιρα με έκτακτες εκδόσεις α) «Η ευθύνη της επιλογής», β) «Η άρνηση της Κάρτας του Πολίτη ως ομολογία Πίστεως», τις επιπτώσεις των ηλεκτρονικών αστυνομικών ταυτοτήτων νέου τύπου – κάρτας πολίτη στη ζωή όλων μας.

Το παρακάτω κείμενο του Αγίου Παϊσίου είναι γραμμένο με το ίδιο το χέρι του Αγίου, το έτος 1987, και ήταν η μοναδική φορά που είχε δώσει εντολή να διαμοιράζεται σε φωτοτυπία (με το γραφικό του χαρακτήρα και τα ορθογραφικά λάθη του), διότι όπως ο ίδιος έλεγε, γνώριζε ότι θα προσπαθήσουν να διαψεύσουν το ότι το έχει γράψει Αυτός και να διαστρεβλώσουν την γνώμη Του. Παραθέτουμε εδώ αυτούσιο το πρωτότυπο κείμενο, σκαναρισμένο, με το γραφικό χαρακτήρα του Αγίου Παϊσίου, προς απόδειξη ότι τα λεγόμενα είναι δικά του και εκφράζουν απόλυτα τον ίδιο τον Άγιο και πιο κάτω παραθέτουμε το κείμενο και δακτυλογραφημένο, για πιο γρήγορη/εύκολη κατανόηση. Και, όπως σε κάθε Άγιο, πρέπει να λαμβάνουμε πολύ σοβαρά τη γνώμη Του. Εξάλλου, ο ίδιος εξηγεί στο τέλος του κειμένου ότι γράφει: «Με πολύ πόνο και αγάπη Χριστού»

Άγιον Όρος Κουτλουμουσιανό κελλί “Παναγούδα”
Σαββάτο Α’ Νηστειών 1987.

Με πολύ πόνο και αγάπη Χριστού,
Μοναχός Παΐσιος.

 

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ:

«“Σημεία των καιρών”
Μετά από την μπόρα την δαιμονική, θα έλθη η λιακάδα η Θεϊκή.

Ι

Πίσω από το κοσμικό πνεύμα της σημερινής “ελευθερίας” της έλλειψης σεβασμού στην Εκκλησία του Χριστού, στους μεγαλυτέρους, γονείς και διδασκάλους, που έχουν φόβο Θεού, κρύβεται η πνευματική σκλαβιά, το άγχος, και η αναρχία, που οδηγούν τον κόσμο στο αδιέξοδο, στην ψυχική και σωματικη καταστροφή.
Πίσω λοιπόν και από το τέλειο σύστημα “κάρτας εξυπηρετήσεως” ασφαλείας κομπιούτερ, κρύβεται η παγκόσμια δικτατορία, η σκλαβιά του αντιχρίστου. “Αποκ. Ιωάννου κεφ. ιγ’ 16 "ινα δώσουσιν αυτοίς χάραγμα επί της χειρός αυτών της δεξιάς ή επί των μετώπων αυτών, και ινα μη τις δύναται αγοράσαι ή πωλήσαι ει μη ο έχων το χάραγμα, το όνομα του θηρίου ή τον αριθμόν του ονόματος αυτού. Ώδε η σοφία εστίν· ο έχων νουν ψηφισάτω τον αριθμόν του θηρίου· αριθμός γαρ ανθρώπου εστί και ο αριθμός αυτου χξς”. = 666.
Ο Άγιος Ανδρέας ο Καισαρείας φράφει τα εξείς: “Περί του μιαρού ονόματος του

ΙΙ

αντιχρίστου. Και την μεν ακρίβειαν της ψήφου, ως και τα λοιπά τα περί αυτού γεγραμμένα, ο χρόνος αποκαλύψει και η πείρα της νήφουσιν·…… αλλ’ ουκ ευδόκησεν η θεία χάρις εν θεία βίβλω το του λυμεώνος όνομα γραφήναι· ως εν γυμνασίας δε λόγω πολλά εστίν ευρείν…. ” Αγίου Ανδρέου Καισαρείας, εξήγησις εις την Ιωάννου Αποκ. σελ. 341-42, κεφ. ΛΗ. –
Το παράξενο όμως, και πολλοί πνευματικοί άνθρωποι εκτός που δείνουν δικές των ερμηνείες, φοβάνται και αυτοί το κοσμικό φόβο του φακελλώματος, ενώ έπρεπε να ανησυχούν πνευματικά, και να βοηθήσουν τους Χριστιανούς με την καλή ανησυχία, και να τους τονώνουν στην πίστη, να νιώθουν θεϊκή παρηγοριά.
Απορώ! Δεν τους προβληματίζουν όλα αυτά τα γεγονότα; γιατί δεν βάζουν έστω ένα ερωτηματικό για της ερμηνείες του μυαλού τους; Κι αν επιβοηθούν τον αντίχριστο για το σφράγισμα, πως παρασύρουν και άλλες ψυχές στην απώλεια; Αυτό εννοεί· “…το αποπλανάν, ει δυνατόν και τους εκλεκτούς”. Μάρκ. ιγ’ ”.
Θα πλανεθούν, αυτοί που τα ερμηνεύουν με το μυαλό.

ΙΙΙ

Κι ενώ τα σημεία φαίνωνται ξεκάθαρα· “το θηρίο” στης Βρυξέλλες με το 666 έχει σχεδόν ρουφίξει όλα τα κράτη στο κομπιούτερ. Η κάρτα, η ταυτότητα, “η εισαγωγή του σφραγίσματος” τι φανερώνουν; Δυστυχώς το ράδιο μόνο παρακολουθούμε τι καιρό θα έχουμε.
Τι θα μας πει ο Χριστός; “υποκριταί, το μεν πρόσωπο του ουρανού γινώσκετε διακρίνειν, τα δε σημεία των καιρών ου δύναστε γνώναι;” Ματθ. κεφ. β’, 5 !
Μετά λοιπόν από την κάρτα, και την ταυτότητα, “το φακέλλωμα” για να προχωρήσουν πονηρά στο σφράγισμα, θα λένε συνέχεια στην τηλεόραση, ότι πήρε κάποιος την κάρτα του δείνα και του σήκωσε τα χρήματα από την τράπεζα.
Από την άλλη μεριά, θα διαφημίζουν “το τέλειο σύστημα”· το σφράγισμα στο χέρι ή στο μέτωπο με ακτίνες λέϊζερ, που δεν θα διακρίνεται εξωτερικά, με το 666 το όνομα του αντιχρίστου.
Δυστυχώς και πάλι “ορισμένοι γνωστικοί” θα φασκιώνουν τα πνευματικά τους τέκνα σαν τα μωρά, δήθεν για να μην στενοχωρούνται· “δεν πιράζει αυτό, δεν

IV

είναι τίποτα, αρκεί εσωτερικά να πιστεύετε!”. Κι ενώ βλέπουμε τον απόσ. Πέτρο που εξωτερικά αρνήθηκε τον Χριστό, και ήτο άρνησις, αυτοί αρνούνται το Άγιο σφράγισμα του Χριστού που τους δόθηκε στο Άγιο Βάπτισμα· “Σφραγίς δωρεάς Πνεύματος Αγίου” με το να δέχονται την σφραγίδα του αντιχρίστου, λένε και ότι έχουν μέσα τους τον Χριστό!!

Τέτοια δυστυχώς λογική, είχαν και ορισμένοι "γνωστικοί" στα χρόνια των Αγίων Μαρτύρων, που προσπαθούσαν να μεταστρέψουν τους υποψηφίους μάρτυρας, όπως αναφέρει ο Μέγας Βασίλειος στον λόγο του στον Μάρτυρα Γόρδιο "...... πολλοί παραλογιζόντουσαν προσπαθώντας να πείσουν τον Μάρτυρα να αρνηθή μόνο με τα λόγια, και να κρατήση την πίστη με την ψυχή, την εσωτερική διάθεση, γιατί ο Θεός δεν δίνει προσοχή στην γλώσσα αλλά στην διάθεση. Ο Μάρτυς όμως Γόρδιος ήταν άκαμπτος και απεκρίθηκε: "ουκ ανέχεται τι γλώσσα κτισθείσα παρά Χριστού φθέγξασθαι τι κατά του Κτίσαντος...... μη πλανάσθε. Θεός ου μυκτηρίζεται. Εκ του στόματος ημάς του ημετέρου κρίνει, εκ των λόγων δικαιοί και εκ των λόγων καταδικάζει".

V

Επίσης επί Δεκίου, με διάταγμα ζητούσε να ομολογήσουν την θρησκεία των ειδωλολατρών και όσοι Χριστιανοί δήλωναν, και θυσίαζαν στα είδωλα, έπαιρναν πιστοποιητικό, και γλύτωναν το Μαρτύριο. Όχι μόνον αυτοί ήταν αρνητές του Χριστού, αλλά και εκείνοι όπου έδειναν χρήματα στους ειδωλολάτρας στην επιτροπή, και έπαιρναν το πιστοποιητικό, χωρίς να αρνηθούν, οι ονομαζόμενοι "λιβελλοφόροι" και αυτούς η Εκκλησία μας τους θεώρησε αποστάτας - πεπτωκότας.

Κι' ενώ λοιπόν έχουμε τόσα πολλά παραδείγματα, όπως και του γενομένου θαύματος του Αγίου Θεοδώρου, που εορτάζουμαι κάθε χρόνο, το Σάββατο της Α´ εβδομάδος των Νηστειών: "Ιουλιανός ο παραβάτης, γινώσκων ότι οι Χριστιανοί καθαίρονται μάλλον διά νηστείας την πρώτη εβδομάδα της αγίας τεσσαρακοστής, ην και ημείς διά τούτο καθαράν εβδομάδα καλούμεν, ηβουλήθη ινά τότε μάλιστα μολύνη αυτούς. διό και προσέταξε κρυφίως ίνα τεθώσιν εις την αγοράν κατ' εκείνας τας ημέρας βρώματα μεμιασμένα εκ των αιμάτων των ειδωλικών θυσιών. Αλλά νεύσει θεία επιφανείς καθ' ύπνον ο Μάρτυς Θεόδωρος εις τον τότε αρχιεπίσκοπον Κων/πόλεως Ευδόξιον

VI

και φανερώσας το πράγμα παρήγγειλεν αυτώ ίνα συγκαλέση τους πιστούς ευθύς το πρωί της Δευτέρας και εμποδίση αυτοίς των βρωμάτων εκείνων την χρήσιν, την έλλειψιν της αναγκαίας τροφής αναπληρώση εκ του προχείρου διά κολλύβων"...... Τοιουτοτρόπος ο μεν σκοπός του παραβάτου εματαιώθη, ο δε ευσεβής Λαός, διαφυλαχθείς αμόλυντος......" - Ωρολόγιον το Μέγα, σελ. 446...-

Το να απέχουμαι από τα ειδωλόθυτα είναι κανόν των Αγίων Αποστόλων. Πραξ. Αποσ. κεφ. 6ε´...... "Συνήχθησαν δε οι απόστολοι και οι πρεσβύτεροι...... απέχεσθαι ειδωλοθύτων και αίματος και πνικτού και πορνείας...".

Παρ’ όλα λοιπόν αυτά που ανέφερα, ακούει κανείς ένα σορό δυστυχώς ανοησίες του μυαλού, από ορισμένους σημερινούς “Γνωστικούς”, ο ένας να λέει· “εγώ θα δεχθώ την ταυτότητα με το 666, θα βάλω και ένα Σταυρό”, κι ο άλλος να λέει· “εγώ θα δεχθώ το σφράγισμα στο κεφάλι με το 666 και θα κάνω κι ένα Σταυρό στο κεφάλι….. ” και ένα σορό όμοιες ανοησίες, που νομίζουν ότι θα αγιασθούν με αυτόν τον τρόπο ενώ αυτά είναι πλάνες.
Μόνον αυτά που δέχονται αγιασμό, αυτά μόνον αγιάζονται. Όπως· Το νερό,

VII

δέχετε αγιασμό, και γίνεται Αγιασμός. Τα ούρα δεν δέχονται αγιασμό.
Η πέτρα, με θαύμα γίνεται ψωμί. Η ακαθαρσία, δεν δέχεται αγιασμό.
Επομένως ο διάβολος, ο αντίχριστος, όταν είναι στην ταυτότητά μας ή στο χέρι, ή στο κεφάλι μας, με το σύμβολό του, δεν αγιάζονται, με το να βάλουμε και ένα Σταυρό.
Έχουμε την δύναμη του τιμίου Σταυρού του Αγίου Συμβόλου, την θεία χάρη του Χριστού, μόνον όταν αρκούμεθα στο Άγιο Σφράγισμα του Βαπτίσματος, που απαρνούμεθα τον σατανά, και συντασσώμεθα στον Χριστό, και δεχόμεθα το Άγιο Σφράγισμα· “Σφραγίς δωρεάς Πνεύματος Αγίου”. –
Ο Χριστός να μας δίνη καλή φώτιση. Αμήν. –

Άγιον Όρος Κουτλουμουσιανό κελλί “Παναγούδα”
Σαββάτο Α’ Νηστειών 1987.

Με πολύ πόνο και αγάπη Χριστού,
Μοναχός Παΐσιος».

 

 

 

ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ-ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

https://www.youtube.com/watch?v=gZ6vCm1dezk

https://www.youtube.com/watch?v=4zrNuI3LukU

https://www.youtube.com/watch?v=NVKfGJwo-1A