«Οι Άγιοι δεν με εγκατέλειψαν ποτέ,

ούτε όσο προσπαθούσα να μείνω έγκυος, ούτε στο πρόβλημα του μωρού!»

 


Προσπαθούσα πολλά χρόνια να μείνω έγκυος, χωρίς επιτυχία. Κάθε μέρα προσευχόμουν στην Παναγία και σταύρωνα την κοιλιά μου με το λαδάκι του Αγίου Ραφαήλ. Ήξερα πως θα ήταν δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο γιατί είχα κάποια προβλήματα που καθιστούσαν δύσκολη την σύλληψη, όμως δεν έχασα την πίστη μου και προσευχόμουν καθημερινά.
Ώσπου τον Ιούλιο του 2022, έγινε το θαύμα και είδα θετικό τεστ! Η χαρά μου απερίγραπτη, αλλά το ίδιο και η αγωνία μου, μην πάει κάτι στραβά.
Όλες οι εξετάσεις ήταν καλές, το μωρό φαινόταν υγιές μέχρι τον 8ο μήνα. Εκεί μου ήρθαν τα άσχημα νέα.. Σε έναν έλεγχο ρουτίνας η γιατρός μου είπε πως έβλεπε ένα πρόβλημα με τον εγκέφαλο του μωρού. Υπήρχε υγρό συγκεντρωμένο, κάτι που σήμαινε πως το μωρό είχε κάποιο σύνδρομο που δεν είχαμε εντοπίσει και ίσως είχε νευρολογικά ή και νοητικά προβλήματα. Επίσης μου ανέφερε πως από την στιγμή που εντοπίστηκε τόσο αργά στην εγκυμοσύνη, έχει ελάχιστες πιθανότητες να επιλυθεί. Μου είπε ότι έπρεπε να κάνω αμνιοπαρακέντηση, κάτι που σε εκείνη την φάση της εγκυμοσύνης ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο και για εμένα και το μωρο. Ποτέ στην ζωή μου δεν υπήρξα τόσο τρομαγμένη και απελπισμένη.
Η πρώτη μου σκέψη ήταν να επισκεφτώ το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ. Εκεί μίλησα με τον πάτερ, έκλαψα, εξομολογήθηκα, και αφού μου διάβασε κάποια ευχουλα, μου έδωσε λαδάκι των Αγίων και με συμβούλευσε να σταυρώνω με αυτό την κοιλιά μου κάθε μέρα, όπως και έκανα. Μου είπε να έχω πίστη και πως οι Άγιοι θα ακούσουν τις προσευχές μου και δεν θα αφήσουν να συμβεί κάτι κακο στο μωρό μου. Τα λόγια του μοναχού ήταν βάλσαμο στην καρδιά μου και αποχώρησα από το μοναστήρι γεμάτη αισιοδοξία.
Στις επόμενες εξετάσεις που έκανα κάθε εβδομάδα, προς έκπληξη της γιατρού, το πρόβλημα του μωρού μου έδειχνε να υποχωρεί όλο και περισσότερο. Αρνήθηκα την αμνιοπαρακέντηση για να μην βάλω σε κίνδυνο την ζωή του, και απλά προσευχόμουν και περίμενα! Λίγο πριν γεννήσω η συγκέντρωση του υγρού έφτασε στα ανώτερα φυσιολογικά επίπεδα και μου είπαν πως μετά την γέννα ίσως υποχωρούσε εντελώς. Όταν γέννησα και είδαμε πως το μωρό μου δεν έχει κάποιο σύνδρομο, τότε ανάσανα μετά από μήνες.
Οι Άγιοι δεν με εγκατέλειψαν ποτέ, ούτε όσο προσπαθούσα να μείνω έγκυος, ούτε στο προβλημα του μωρού.
Σημερα επισκέφτηκα το μοναστήρι ξανά, κρατώντας την μπέμπα μου, υγιή, για να ευχαριστήσω τους Αγίους που πάντα ακούν τις προσευχές μας!!!

19/06/2023

Κ. Ελένη