«Δεν έχασα την πίστη μου

και συνέχισα να ικετεύω κλαίγοντας τον Άγιο Ραφαήλ»

 

 

Στις 18/2/17 το μωρό μου σε ηλικία 7 μηνών εισήχθη στο Παίδων Αγίας Σοφίας με εικόνα πιθανής δακρυοκυστίτιδας. Από τις εξετάσεις που έγιναν προέκυψε η διάγνωση της Οξείας Μυελογενούς Λευχαιμίας και μάλιστα μιας πολύ δύσκολης μορφής. Πάντα πίστευα στον Θεό, αλλά από εκείνη τη στιγμή άρχισα να προσεύχομαι πάρα πολύ και να παρακαλώ να σωθεί το μωρό μου. Ζήτησα από το σύζυγό μου να φέρει τις εικόνες από το σπίτι. Τις έφερε όλες αλλά έλειπε μία που μου είχε φέρει η γιαγιά μου από τη Μυτιλήνη, απ’ το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ. Έμαθα ότι ο Άγιος Ραφαήλ έχει κάνει πολλά θαύματα σε άτομα που πάσχουν από Λευχαιμία, γι’ αυτό ζήτησα από το σύζυγό μου να μου φέρει και την εικόνα που έλειπε. Οι συγγενείς μου πήγαν ρουχαλάκια του μωρού στο μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ στο Άνω Σούλι και οι μοναχοί προσευχήθηκαν για το μωρό μου. Ο μικρός στο μεταξύ ξεκίνησε θεραπεία και ξαφνικά ένα μεσημέρι η μητέρα μου είδε ένα όραμα. Ένας ιερέας μπαίνει μέσα στο δωμάτιο, πλησιάζει την κούνια του μωρού και βάζει το πετραχήλι του πάνω στο κεφαλάκι του μωρού. Το ίδιο βράδυ ο σύζυγος μου φέρνει την εικόνα του Αγίου Ραφαήλ. Η μητέρα μου μόλις είδε την εικόνα κατάλαβε πως ο ιερέας που είχε εμφανιστεί μπροστά στο μωρό ήταν ο Άγιος Ραφαήλ. Πέρασαν οι μέρες και έφτασε η ώρα ο μικρός να κάνει τις εξετάσεις για να δούμε πώς είχε πάει ο 1ος κύκλος θεραπείας. Βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα από το Παίδων και δεν ήταν καθόλου καλά. Ο μικρός δεν είχε ανταποκριθεί, αλλά περιμέναμε και την επιβεβαίωση που θα ερχόταν με τα αποτελέσματα κάποιων εξετάσεων που είχαν γίνει στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Τα αποτελέσματα αυτά άργησαν να βγουν γιατί έλειπε ο γιατρός. Δεν έχασα την πίστη μου και συνέχισα να ικετεύω κλαίγοντας τον Άγιο Ραφαήλ μαζί με την Αγία Ειρήνη και τον Άγιο Νικόλαο να σώσουν το μωρό μου.

Ξαφνικά, μια μέρα μπαίνει η γιατρός στο θάλαμο και μας λέει ότι πρέπει να επαναλάβουμε τις εξετάσεις γιατί τα αποτελέσματα που ήρθαν από το Γεννηματάς έδειχναν ότι το μωρό είχε ανταποκριθεί πλήρως στη θεραπεία και ότι κάπου έγινε κάποιο λάθος.

Όντως επαναλάβαμε τις εξετάσεις και ως εκ θαύματος το μωρό είχε πλήρη ανταπόκριση!!

Από εκείνη τη στιγμή και μετά το μωρό ανταποκρινόταν πλήρως χωρίς επιπλοκές. Έκανε μεταμόσχευση μυελού των οστών στις 18/7/17 και στις 10 Αυγούστου του 2017 βγήκαμε από το νοσοκομείο (νωρίτερα από όσο υπολόγιζαν οι γιατροί).

Ο μικρός πλέον Ανδρέας-Ραφαήλ είναι τώρα ένα παιδάκι 5,5 ετών και με τη βοήθεια του Αγίου, τα πάει πολύ καλά.

Η μητέρα του,

Ζ. Αικατερίνα, Άγιος Δημήτριος Αττικής

Φεβρουάριος 2022