«Επισκεφτήκαμε το ΙΑΤΡΕΙΟ ΨΥΧΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ»

 

 

17-4-2018. Η μέρα που θα την τιμούμε σε όλη μας τη ζωή. Είναι η ημέρα της κοιμήσεως του Αγίου Δημητρίου (Λέκκα), Ιατρού εξ Αθηνών και ημέρα που ξεκίνησε το πρόβλημα του παιδιού μας ΜΑΡΙΟΥ. Ξαφνικά, εκείνο το πρωί, ο γιος μας άρχισε να μην αισθάνεται καλά, να μουδιάζει το σώμα του, να μην μπορεί να σταθεί όρθιος, να έχει διπλωπία, να κλείνει ο λαιμός και να μην μπορεί να καταπιεί ούτε και να μιλήσει.

Τον μεταφέραμε επειγόντως σε ιδιωτικό νοσοκομείο, γιατί ήταν ο οικογενειακός μας γιατρός εκεί. Η κατάστασή του κρίθηκε σοβαρή, άρχισαν εξετάσεις αμέσως και θέλησαν να του κάνουν τραχειοτομή και να μπει εντατική. Ο γιατρός μας δεν δέχτηκε και άρχισε αγωγή φαρμακευτική μέχρι να βγουν οι εξετάσεις. Πολλοί γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων εξέτασαν τον γιο μου και απάντηση για την κατάστασή του δεν παίρναμε. Οι εξετάσεις όλες έβγαιναν φυσιολογικές. Περισσότερο εστίασαν στον λαιμό του και ζήτησαν να γίνει PET-SCAN φοβούμενοι για το χειρότερο. Κάναμε και αυτήν την εξέταση και βγήκε καθαρή. Ο γιός μας ήταν στην ίδια κατάσταση, είχε χάσει 12 κιλά και μόνο νεράκι έπινε και αυτό σταγόνα-σταγόνα. Όλο αυτό το διάστημα προσευχόμουν σε όλους τους Αγίους! Στον Άγιο Δημήτριο τον ιατρό, στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό, στον Άγιο Εφραίμ τον θαυματουργό και τους παρακαλούσα να βοηθήσουν το παιδί μου.

Εκείνες τις στιγμές που ζητούσα ένα σημάδι βοήθειας, έλαβα μήνυμα από μία αδελφική φίλη να σταυρώνω τον Μάριο με λαδάκι του Αγίου Ραφαήλ και να επισκεφτώ οπωσδήποτε το μοναστήρι των Αγίων που βρίσκεται στο ΣΟΥΛΙ – ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ.

Άρχισα να ζητώ την βοήθεια του Αγίου Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρηνούλας και σταύρωνα τον γιο μου.

Από το νοσοκομείο πήραμε τον γιο μας σπίτι με φορείο, και κανονίσαμε να τον δει ΩΡΛ καθηγητής του ΥΓΕΙΑ για δεύτερη γνώμη. Όταν είδε τον Μάριο στο αναπηρικό καροτσάκι κι’ εξέτασε τον φάκελο και τον γιο μου, κάλεσε τους βοηθούς του να βιντεοσκοπήσουν την εξέταση, γιατί πρώτη φορά έβλεπε τέτοιο πρόβλημα χωρίς ΑΙΤΙΑ. Διάγνωση: Νεκρές φωνητικές χορδές (ας πούμε ότι κοιμούνται μας είπε, για να μην σας φοβίσω) και λάρυγγας που δεν ανταποκρίνεται.

Πηγαίνετε το παιδί σας σπίτι να ηρεμήσει και αφού μιλήσω με τους γιατρούς που τον παρακολούθησαν θα κλείσουμε ραντεβού για το τί θα ακολουθήσει. Μας συνέστησε τον καλύτερο νευρολόγο του ΥΓΕΙΑ που πήγαμε και εξέτασε και αυτός τον γιο μας. Απάντηση: Όλα είναι καλά, ίσως να μην μπορέσουμε να μάθουμε ποτέ τί συνέβη.

Πήραμε λοιπόν τον γιό μας και για πρώτη φορά επισκεφτήκαμε το ΙΑΤΡΕΙΟ ΨΥΧΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ, το μοναστήρι των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Άνω Σούλι.

Εκεί, οι πατέρες μας δέχτηκαν με αγάπη, διάβασαν ευχές και σταύρωναν με Άγια Λείψανα τον Μάριο. Την πρώτη Κυριακή, επειδή δεν μπορούσε να μετακινηθεί εύκολα, τον ανεβάσαμε στον Λόφο της φανέρωσης των Αγίων με αυτοκίνητο της Μονής. Κι’ εκεί που δεν υπάρχει ελπίδα αρχίζει το θαύμα. Ο Μάριος αρχίζει να συνέρχεται. Την δεύτερη Κυριακή σιγά-σιγά ανέβηκε τον λόφο μόνος του. Και την τρίτη Κυριακή ήταν σαν να ξαναγεννήθηκε!! Από τότε, ο Μάριος μιλάει, βλέπει, περπατάει, οδηγεί και δουλεύει. Ο Μάριος ΖΕΙ !! Ευχαριστώ τους πατέρες της Μονής και προσεύχομαι για όλο τον κόσμο. Δοξάζω τον Θεό κάθε μέρα και όλους τους Αγίους μας. Ευχαριστώ με όλη την ψυχή μου τους Αγίους ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ που σώσανε το παιδί μου. Είναι προστάτες και βοηθοί μας και μας το δείχνουν. Θαυμαστός ο Θεός εν τοις Αγίοις Αυτού.

Ιούνιος 2020

Ιωάννα Χιώνη και όλη η οικογένεια.